Oturum Alma

 Oturum Alma

BAŞVURU SÜRECİ ve RANDEVU

  İlk başvurular veya değişim başvuruları başvuru türüne (kısa dönem, daimi, aile veya öğrenci ikamet izni) göre veya kalma amacına göre değişmekte ve başvuru vize veya ikamet izninin bitiş tarihinden önce yapılmalıdır.

   Başvuru yapmak için, ikamet izni başvuru formunu tamamen doldurmalısınız. Lütfen durumunuzla ilgili belgelerin içeriğinin eksiksiz olduğundan emin olun.

   Başvuru formunu doldurduktan sonra, ikamet izni başvuru formu, başvuru tarihi, zamanı ve numarası gereken belgelerle birlikte sistem tarafından üretilecektir. Yabancı bu form ile randevu tarihine kadar yasal olarak Türkiye’de ikamet etme hakkına sahiptir. Bununla birlikte, bu belge yabancının ülkeye giriş ve çıkış hakkını garanti altına almamaktadır.

   Başvuru sürecinde, fotoğrafınızın sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

   Randevu tarih ve saatinizde Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekmektedir. Aksi durumda başvurunuz işleme girmeyecektir. Başvuru iptali veya güncelleme söz konusu olmamaktadır.

   Gerekli şartları taşımanız ve talebinizin uygun bulunması durumunda, ikamet izni süreniz başlamış olmaktadır. Kural olarak; vizenin bitiş tarihinde ikamet izni süresi dolmaktadır.

Yabancı Oturma İzni için Gerekli Evraklar

Kısa Dönem İkamet İzni için Gerekli Belgeler;

-          Noter onaylı kira sözleşmesi veya misafir olarak bir yerde kalınacaksa ev sahibinin noter onaylı taahhütnamesi

-          Kalınacak her ay için 500 dolarlık banka hesabı

-          Kendi ülkesinden alınmış doğum belgesi

-          Türkiye’den alınmış sabıka kaydı

-          Misafir olarak kalınacaksa taahhütname veren kişinin maaş bordrosu

-          Özel sağlık sigortası

-          Otelde kalacaklar için kalınacak süre boyunca alınmış provizyon belgesi

-          Yabancının yanında çocuğu bulunması durumunda babadan alınmış izin belgesi ( bu belge apostil onaylı olması gerekmektedir.

-          Pasaport fotokopisi (latin harfleri bulunmaması durumunda Türkçe tercüme ve noter onayı gereklidir.

-          4 adet fotoğraf

-          Turizm bölgelerimiz dışında kalan (İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve kıyı şeridi illerimizin haricinde ikamet edecek yabancılar) bir veya iki senelik ikamet izni alamayabilirler.